Toni Chocolonely. Nieuwe smaken

Hè hè, daar is-ie dan! Tony’s eigen ‘obroni’ (‘witte’ in het Ghanees)! Waarom nu pas?

Nou, deze witte reep is gemaakt met traceerbare cacaoboter van onze partnercoöperaties, en dat was best ingewikkeld.

Om een wit voetje te halen bij alle Tony’s fans, is ie weer terug! Witte chocolade met fruitige stukjes framboos en ’n royale schep knettersuiker. Terug van weggeweest en here to stay!

Zijn ze nou helemaal knetter geworden bij Tony’s?

TONY’S CHOCOLONELY

OP WEG NAAR SLAAFVRIJE CHOCOLADE

Toen Teun van der Keuken onderzoek deed naar de herkomst van chocolade in West Afrika, ontdekte hij veel misstanden in de cacaoteelt met als dieptepunt kinderen die als slaven moeten werken. In 2005 bracht Teun (Tony) de eerste (lonely) slaafvrije chocoladereep (choco) op de markt.

Een boer ontvangt van een reep die wij in de supermarkt kopen voor € 2,50 slechts 0,12 cent en dat is te weinig voor een gezond bedrijf. Het gevolg is armoede, lage lonen en kinderarbeid op grote schaal. Een vicieuze cirkel die doorbroken wordt als de boer een betere prijs krijgt voor zijn cacao.

Tony’s Chocolonely gaat een duurzame relatie aan met de boeren. De boer weet nu dat hij zijn cacao tegen een eerlijke prijs kan verkopen. En Tony’s Chocolonely weet waar de cacao vandaan komt, steunt de boer bij het verbeteren van zijn bedrijf, het afschaffen van kinderarbeid en het betalen van redelijke lonen