logo-goeie-zaak

 

Er moet een einde komen aan de kinderslavernij in de cacao-industrie. Dit thema brachten Belinda Waaijer en drie medeleerlingen van het ROC Kop van Noord-Holland  onder de aandacht.

 Bij Goeie Zaak, hadden ze een kraampje ingericht. ’s Ochtends bezochten ze de OSG. Loes Bakker (doedelzak) en Wobbe Visser (slagwerk) van Artex zorgen in de Weverstraat voor muzikale ondersteuning. De actie van Belinda en haar “overkantse” klasgenoten was onderdeel van het zogenaamde breaking news project.
Het viertal volt de opleiding marketing, communicatie en eventmanagement. Ze moesten een “stille” ramp in de belangstelling brengen. Dit zijn rampen die niet dagelijks in het nieuws zijn, maar wel degelijk plaatsvinden.
“We hebben ervoor gekozen om de kinderslavernij in de cacao-industrie onder de aandacht te brengen”, legt Belinda uit. Door de inzet van kinderarbeid is chocolade in westerse landen relatief goedkoop. De scholieren toonden dat het anders kan, door te laten zien dat er ook eerlijk geproduceerde chocolade verkrijgbaar is. “Op de OSG was iedereen heel belangstellend”, vertelt Belinda. “Sommigen wisten nog niets van die misstanden en nu wel”.
In de Weverstraat keken kinderen van de Vrije School Texel enthousiast rond bij het kraampje en in de winkel. Enkele gratis stukjes chocolade vonden gretig aftrek. De leerkracht trakteerde de kinderen op enkele grote tabletten Tony Chocolonely.

 

nieuwsmrt2014

nieuwsmrt2014B

nieuwsmrt2014C

 

Openingstijden

Maandag

: 9.30 - 17.30

Dinsdag

: 9.30 - 17.30

Woensdag

: 9.30 - 17.30

Donderdag

: 9.30 - 17.30

Vrijdag

: 9.30 - 17.30

Zaterdag

: 9.30 - 17.00

Zondag

: gesloten