logo-goeie-zaak

gorilla-bar

De Gorilla Bar, een fairtrade chocoladereep, wordt uitsluitend verkocht in Amsterdam. De makers van het product, de Amsterdammers Rodney en Enver, houden het hele proces, van plant tot reep, zelf in de hand.

 

Ze importeren de cacaobonen van een kleine coöperatie in Congo, waar de boeren naast een Nationaal Park plantages hebben. In dit gebied, het Virunga National Park, leven de laatste berggorilla's. De cacao die de boeren produceren moet hen extra inkomen geven, zodat ze het leefgebied van de gorilla’s niet aantasten. Waar mogelijk helpen de boeren met natuurbehoud, zoals het beschermen van de berggorilla’s en het vastleggen van CO2.

De Goeie Zaak verkoopt een exclusief product: de Gorilla Bar.

Rodney en Enver kopen de cacaobonen bij de boeren en selecteren met de hand. Ze verkopen de Gorilla Bar alleen in Amsterdam, zodat ze de bestellingen op de bakfiets kunnen rondbrengen. Toch heeft Goeie Zaak op Texel het voor elkaar gekregen om dit exclusieve product van Chocolate Makers te mogen verkopen. Goeie Zaak is bijzonder trots dit product, tabletten in melk en puur, als enige buiten Amsterdam te mogen aanbieden.

Meer informatie over de Gorilla Bar staat op de website chocolatemakers.nl.

Openingstijden

Maandag

: 9.30 - 17.30

Dinsdag

: 9.30 - 17.30

Woensdag

: 9.30 - 17.30

Donderdag

: 9.30 - 17.30

Vrijdag

: 9.30 - 17.30

Zaterdag

: 9.30 - 17.00

Zondag

: gesloten